Konserter våren 2013

Konsertene støttes av Rosenholm Campus, Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Østnorsk jazzsenter

Torsdag 31. Januar – Georg Reiss Kvartett

Fire rutinerte musikere med bakgrunn i Magnolia og Caledonia Jazzband har gått sammen for å spille swingende og utadvendt jazzmusikk under ledelse av klarinettisten og saksofonisten Georg Reiss.

Repertoaret består av velkjente melodier fra jazzens gullalder skrevet av størrelser som George Gershwin, Duke Ellington og Fats Waller. Musikken blir fremført slik man ville hørt det på en jazzklubb i New Orleans; bluesy, funky og swingende. Så regnes også disse musikerne til de fremste i denne sjangeren i Europa.

Georg Reiss -klarinett
, Håkon Gjesvik -piano,  
Audun Ellingsen– bass
, Torstein Ellingsen – trommer

Kolben kulturhus kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill: kr 230.- Medlem/Student/ : 180,-

 

Torsdag 28. februar – Singers Lounge

Kullebunden Jazz følger opp med ny utgave av Singers Lounge. Sammen med lokale jazzmusikere blir det både konsert og allsang under ledelse av dyktige vokalister fra nærmiljøet. Kveldens repertoar er selvfølgelig hentet fra jazzens verden med innslag av blues, pop og kjente viser.

Vokalister: Elisabeth Bøvold, Heidi Marie Kjølstad, Anne-Britt Djuve og Beate Indrebø,  Musikere:  Stian Skog – trommer, Sverre Hanstad – gitar, Bjørn Svendsen -kontrabass, Ole Sigvard Lunnan – piano.

Kolben kulturhus kl 20:00  Bill: kr 150.- Medlem/Student: 100.-

 

Lørdag 13. april UNGJAZZ  Fredrik Karwowski Trio med gjester
Jazzklubben ønsker å presentere unge lokale jazztalenter ved å gi dem en scene, og gi publikum sjansen til å oppleve nye jazzuttrykk inspirert av jazzhistorien.

Bandet spiller jazz som er inspirert av alt fra Frank Zappa til Bill Frisell. Dette er ofte fine treige jazzlåter, som de spiller på en rocka måte. Store inspirasjonskilder er blant annet: Miles Davis, Frank Zappa, Bill Frisell, Brian Blade, Kurt Rosenwinkel og Bushmans Revenge.

Fredrik Karwowski – gitar  Knærten Simonsen -trommer, Magnus Falkenberg -bass, pluss en eller to gjester (konsertens overraskelse!). Alle er studenter ved Norges Musikkhøgskole.

Kolben kulturhus kl 17  Fri entré

 

Torsdag 25. april – Randi Tytingvåg

Randi Tytingvåg er en særegen sanger og låtskriver med røtter i jazzsjangeren. Hun liker å blande elementer fra flere sjangere og henter inspirasjon fra singer/ songwriter tradisjonen, folkemusikk og kabaret. Låtene og tekstene hennes bærer i seg et ønske om å fortelle historier.

Hennes siste plate Grounding har fått strålende kritikker både i Norge og Tyskland. «Røttene er i jazzen, men her trår hun inn på rocken og sanger/låtskrivernes folksomme mark med selvbevisst mine og fremstår med totalt kontroll.» Aftenposten (terningkast 5)

Randi Tytingvåg – vokal, Dag Sindre Vagle – gitar og bouzouki, Stian Tønnesen – mandolin, dobro og banjo..

Kolben kulturhus kl 20.00 (Ung scene fra kl 19.30) Bill: 230,- Medlem/student/A-kort: 180,-