PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ VÅR 2020

Baker Hansen- Chet Baker på norsk

Hvordan tolke en gigant som Chet Baker i ny, norsk kontekst? Baker Hansen har siden 2010 lagd sine egne musikalske fortellinger, baserte på musikken som Chet Baker spilte. Historiene er tidløse og velkjente, men teksten er endret til norsk og framført på dialekt av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit fra Ål i Hallingdal.

Baker Hansen

Baker Hansen har gitt ut tre album med Chet på norsk, Ei som deg (2014), Gamle Daga (2016) og Live i Oslo (2019).

Sigurd Rotvik Tunestveit – vokal og gjendiktninger, Thomas Husmo Litleskare – trompet, vokal, Kjetil Jerve – piano, Stian Andreas Egeland Andersen – kontrabass, Tore Flatjord – trommer

Torsdag 30. januar kl 20.00 Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

Arild Andersen Group

ARILD ANDERSEN GROUP kaller han bandet, der han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sopran- og tenorsax. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.

Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ti album med sin egen trio. Håkon Mjåset Johansen – trommer, har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med Bugge, Molvær, Motif og mange andre band. Senest med Hegge som vant Spellemannpriset 2018 (Norwegian Grammy). Arild Andersen selv, bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt.

Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Makoto Ozone og Marcin Wasilewski. Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen-gruppen består av Arilds låter.

Marius Neset – sopran- og tenorsax, Helge Lien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Arild Andersen -bass.

Torsdag 27. februar kl 20.00 (Ung scene kl. 1930) Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

Hanna Paulsberg – Dexter Gordon tribute

Det er få jazzelskere som ikke lar seg sjarmere av Dexter Gordons karismatiske og fortellende saksofonspill. Han var og er en av jazzhistoriens giganter og et uendelig antall musikere har latt seg inspirere av ham opp gjennom tidene. En av disse er saxofonisten Hanna Paulsberg, som har hatt stor suksess de siste årene med kvartetten Hanna Paulsberg Concept og trioen GURLS.

Denne kvelden inviteres det til en ydmyk og uhøytidelig hyllest av Dexter Gordon.

Jørn Øien – piano, Hans Hulbækmo – trommer, Trygve Fiske – bass, Hanna Paulsberg – saksofon

Torsdag 26. mars kl 20.00 (Ung scene kl. 1930) Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

Ellen Andrea Wang – Closeness

Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk.

Wang grunnla av bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess med bandet GURLS og trioen Ellen Andrea Wang. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

Wang har igjennom sitt musikalske virke vist særpreg og selvtillit til å gå egne veier. Med jazzestetikken som utgangspunkt har hun skapt et personlig uttrykk i et sjangeroverskridende landskap av jazz og pop. Som låtskriver har hun markert seg med sine fengende komposisjoner, som spenner fra lyriske ballader til groovy powerlåter.

I dette nye prosjektet tar Wang utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014) som var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter, sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse.

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrommeslagere.

Konserten er bestilt og produsert av Nasjonal jazzscene.

Ellen Andrea Wang – sang, bass, Rob Luft – gitar, Jon Fält – trommer.

Torsdag 23. april kl 20.00 (Ung scene kl. 1930) Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)