PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2019

MOSKUS

Med smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje har Moskus blitt en av de viktigste stemmene i den nye generasjonen av norsk jazz. Med Paul og Carla Bley som forbilder og uforutsigbarhet som rettesnor, har bandet samme referanser og holdninger som Svein Finnerud Trio og Close Erase i sin tid brakte med seg inn på den norske jazzscenen. Og med fire plateutgivelser og tre spellemannsnominasjoner har også Moskus for alvor satt sitt preg på den samme arenaen. Med fjerdeplata «Mirakler» (2018) sitt komplett originale og sjangerpulveriserende uttrykk, hører man lyden fra en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers, hvor trioen opererer med en synth- og perkusjonsmettet klangpalett der lekenheten utspiller seg med fagsikker autoritet.

Anja Lauvdal: Piano, synth, Fredrik Luhr Dietrichson bass, Hans Hulbækmo: Trommer

Torsdag 26. september kl 20.00 Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

SOLVEIG SLETTAHJELL

Solveig har brukt tid ved pianoet. Hun har gjort et nøysomt utvalg fra sitt rikholdige repertoire som finner ny og dynamisk form i dette formatet. Her er jazzklassikere, Cohen, Waits og flere av Solveigs egne låter, også noen nyskrevne til dette prosjektet – passe eklektisk, slik et må bli når en utøvings-orientert artist som Solveig bestemmer. Solveig kaller det sitt urformat; det var her hun startet ut som 9-åring, og det er her hun arbeider og gjør brorparten av sin øving, låtskriving og arrangering. Hun har brukt dette formatet ved flere anledninger, de har bl.a. skapt noen sterke tv-øyeblikk, men nå har hun altså endelig jobbet ut en helaftens konsert hvor hun selv definerer det hele. Hun har invitert med seg trommeslager Pål Hausken på noen låter. «Jeg elsker å gjøre dette – det er avkledd og krutt på samme tid.», sier Solveig.

Solveig Slettahjell piano/vokal, Pål Hausken trommer

Torsdag 24.oktober kl 20.00 (Ung scene 19.30) Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester – Ung vokal 

AOJO har spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Jazz Baltica (Tyskland) og mye mer. Bandet består av 20 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Hun er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser.

Ung vokal er et splitter nytt vokalensemble som samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert ensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Repertoaret består av en blanding av nyskrevne arrangement, slitesterke standardlåter og duggfrisk improvisasjon. Ensemblet ledes av Anja Eline Skybakmoen.  

Lørdag 2. november kl 16.00.Gratis adgang

HÅKON KORNSTAD TRIO

Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger er han en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk operabravur og vakker, nordisk tilbakeholdenhet. I Håkon Kornstad Trio kommer han sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgardespellemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass, som fortsetter der Kornstads kritikerroste “Tenor Battle”-album fra 2015 slapp. I November 2018 kom oppfølgeren “Im Treibhaus”, (“I drivhuset”) og Kornstads unike operajazz-prosjekt har så absolutt modnet. Med frilynt, varm og vakker traktering av romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst, lover vi en konsert som passer såvel for klassisk- og operaelskeren som for jazzelskeren, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene. Vi lover også lyder du ikke har hørt fra henholdsvis saxofon, bass eller akkordion før.

Håkon Kornstad – saksofon, tenorstemme, Frode Haltli – akkordion, Mats Eilertsen – bass

Torsdag 21. november kl 20.00 (Ung scene 19.30) Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

Swingin’ Christmas The Sinatra Songbook med gjestesolist Majken Christiansen

Kullebunden jazz inviterer til et nytt smakfullt kapittel Swingin’ Christmas. The Sinatra Songbook, med Ingar Kristiansen i front, står støtt i en tradisjon sterkt inspirert av Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra.

Årets gjestesolist er Majken Christiansen. Hun synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.

Vår kveld i Kolben vil by på gjenhør og nytolkninger av kjente og mindre kjente skatter fra den amerikanske julesangboka.

Ingar Kristiansen, vokal • Per Husby, piano • Stig Hvalryg, bass • Håvard Fossum, tenorsax • Eckhard Baur, trompet (vikar) • Torstein Ellingsen, trommer • Gjestesolist: Majken Christiansen

Onsdag 11. desember kl 20.00 Billetter 350.-/300.- (medlem/student)