PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ VÅR 2017

Karl Seglem Acoustic Quartet

Karl Seglem er en av våre fremste tenorsaksofonister / bukkehornblåsere som har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og norsk folkemusikk møtes i ulike besetninger. Her har han med seg yngre stjerneutøvere som har satt nye fotavtrykk i norsk jazzhistorie. Konsertene blir omtalt som strålende, vakre og innovative med en poetisk norsk egenart de er alene om .

Karl Seglem, saksofon, bukkehorn, Andreas Ulvo, piano, Sigurd Hole, bass, Jonas Howden Sjøvaag, trommer»

Torsdag 26. januar kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill: kr 250,- Medlem/student: kr 200,-

Sinne Eeg Quartet 

Den danske jazzdiva, Sinne Eeg kommer med et stjernespekket band bestående av Sinne Eeg, vokal, Jacob Christoffersen, piano, Lennart Ginman, bass og Zoltan Csörz, trommer. De presenterer kjente jazzstandards og Sinne Eegs egne sanger. Hennes konserter kjennetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskudd – ikke minst i hennes suverene scat-sang, som må betegnes å være i verdensklasse. Intet mindre!

Torsdag 16. Februar kl 20:00 Bill.: 300,- Medlem/student: 250,-

Georg Reiss Kvartett 

Det er virtuose musikere Georg Reiss presenterer. Pianisten David Skinner er en oppfinnsom og morsom musiker. Han har en rå teknikk og spiller stride-piano så det spruter. Trommeslager Marcus Lewin er en utrolig humørfylt og swingende trommeslager. Stig Hvalryg spiller bass, elegant og swingende. Georg Reiss regnes som en av Norges mest allsidige klarinettister. Det er klart for en kveld med swingende jazzmusikk av beste sort!

Torsdag 30. mars kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30)Bill.: 250,- Medlem/student: 200,-

Litteratur møter Jazz

Oppegård bibliotek og Kullebunden Jazz går nye veier og kobler musikere og forfattere på samme scene med forfatterne som ”vokalister”. Duetrost er en spilleglad trio, som setter sammen gitar og fiolin på en måte som tar overraskende veier. Deres låter går rett på sak. Sammen med forfatterne Brynjulf Jung Tjønn og Ida Hegazi Høyer får både musikken og tekstene et nytt løft!

Ida Hegazi Høyer (f. 1981) debuterte i 2012 med romanen Under verden. Hun har vunnet flere priser, blant annet EU’s litteraturpris, for romanene Ut, Unnskyld og Fortellingen om øde.

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) har gitt ut bøker i alle alderskategorier. Han vant Brageprisen 2013 for «Så vakker du er».

Håkon Aase (Seljord) – fiolin, Fredrik Karwowski (Tårnåsen) – gitar, Knærten Simonsen (Oslo) – trommer

Torsdag 27. april kl 20:00 Bill: kr 200, Medlem/student kr 150