PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2016

 

 

 

 


Kullebunden Jazz -10-års jubileumskonsert: HILDE LOUISE & KABA ORCHESTRA 

Foto Lillian Julsvik


Klassisk swingjazz med Hilde Louise Asbjørnsen og et 12–manns orkester – Swing it, love it, dig it!

Hilde Louise Asbjørnsen, jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, har gitt ut 10 kritikerroste album i jazzens grenseland. Hennes siste album «Dont stay for breakfast» fra 2015 fikk strålende anmeldelser. I november 2015 hadde Hilde Louise premiere på sitt første soloshow «The Lulu Show–livet er en dans på renter»  på Centralteateret i Oslo. Nylig vant hun Komiprisen for årets beste scenekomiker.

Foto Toril Bakke

KABA Orchestra er et 12-manns ministorband bestående av Norges ypperste jazzmusikere. Kjernen av musikere i KABA spiller også i Hilde Louise Orchestra.Dette er musikere med en felles kjærlighet for 1940-og 50-tallets swingjazz! KABA Orchestra hyller musikken tidligere generasjoners musikere spilte, og viser at musikken på ingen måte er glemt eller utdatert! Swingjazzen har etterlatt seg et sterkt avtrykk i jazzhistorien over hele verden og lever i beste velgående den dag idag. På konserten spilles musikk fra Hilde Louises plateutgivelser arrangert for KABA, ispedd standardlåt-favoritter. Swing-jazzen preger både uttrykket og låtmaterialet.

KABA var navnet på Oslos første jazzklubb. Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen. KABA har spilt i Den Norske Opera, Chat Noir og på kulturhus land og strand rundt.

Kveldens overraskelse: Tre unge lokale jazztalenter opptrer under konserten.

Trompet: Marius Haltli , Erik Eilertsen, Kåre Nymark Trombone: Jørgen Gjerde, Kristoffer Kompen Sax: Håvard Fossum, Atle Nymo, Lars Frank Komp: Anders Aarum –piano, Hermund Nygård –trommer, Svein-Erik Martinsen –gitar, Jens Fossum kontrabass

LØRDAG 24.september kl 20:00 Bill: kr 350,- Medlem/student: kr 300,- Kjøp billetter her!

 Billetter selges også gjennom de faste kanalene:

www.kolben.no / automat i Kolbens foaje /biblioteket i Kolben / salg i døra siste timen før konserten.

 

UNGJAZZ - Jazzspirer 

Dette er et fellesprosjekt mellom Kullebunden Jazz og Kolben kulturhus som har gått på å finne unge musikalske talenter i distriktet og gi de en helgs workshop med noen av våre fremste jazzpedagoger. Både blåsere, strengeinstrumentalister, trommeslagere og vokalister skal i ilden. Ut av dette samarbeidet kan vi by på en leken konsert med improvisasjon og morsomt samspill!

LØRDAG 29. oktober kl 16:00 Gratis inngang AVLYST!

 

SWINGIN´ CHRISTMAS - THE SINATRA SONGBOOK med gjestestjerne SILYA 

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon sammen med The Sinatra Songbook med Ingar Kristiansen i front. Ensemblet står støtt i en tradisjon sterkt inspirert av Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. Det blir kjente låter fra amerikansk underholdningsmusikk på melodiøst og tradisjonelt vis.

I år er vi så heldige å ha med oss selveste Silya, som gjestestjerne.

Foto Desiree Mattsson

 

Silya er en selfmade singer-songwriter som for tiden herjer landet og hitlistene sammen med sitt band, The Sailors. Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på «The Living Room» i NYC. Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i TV-programmet «Stjernekamp” på NRK1 der hun tok Norge med storm, og ble kåret til ”Norges Ultimate Entertainer”. Siden den gang har dørene stått vidåpne for henne både som programleder på tv (MGP), men først og fremst som artist.

Det loves at kvelden byr på gjenhør og nytolkninger av kjente og mindre kjente skatter fra den amerikanske julesangboka.

Foto Hans Fredrik Asbjørnsen

 

Ingar Kristiansen, vokal, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Håvard Fossum, tenorsax, Eckhard Baur, trompet og Torstein Ellingsen, trommer, Silya, vokal.

Torsdag 15. desember kl 19:00 Bill.: kr 350,- Medlem/student: kr 300,-

Konsertene er støttet av Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Rosenholm Campus.