PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2013

Konsertene støttes av Rosenholm Campus, Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Østnorsk jazzsenter

Torsdag 26. September FRØYDIS GRORUD KVARTETT

Frøydis Grorud er mest kjent som fast medlem i Beat for Beat-bandet på NRK, men hun er så mye, mye mer enn det. Hun er en særegen jazzsaksofonist og fløytist med et sterkt lyrisk og melodisk uttrykk. I fjor ga hun ut albumet “Melting sound” til overstrømmende kritikker. Musikken er i grenselandet mellom moderne lyrisk jazz, klassisk og folkemusikk og stemningene spenner fra det helt vare og glassklare til det heftige, pulserende og improviserende. Dette er virkelig konserten for deg som liker vakker og stemningsfull musikk.

Frøydis Grorud, saksofon/fløyte, Torjus Vierli, tangenter, Magne Thormodsæter, kontrabass, Hermund Nygård, trommer

 Kolben kulturhus kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30)  Bill: 230,- Stud/medlem: 180.-

 

TORSDAG 7. november MATHIAS EICK QUINTET

Etter å ha vært en av Norges mest lovende unge talenter i over et tiår, beveger Mathias Eick seg mot å bli en av Nordens beste jazzmusikere.  På tross av at hans unge alder har han en imponerende rekke prestasjoner bak seg. Han deltar på en rekke utgivelser der han spiller trompet, kontrabass, vibrafon, piano, gitar, eller som han selv sier det, “det som er nødvendig.”    

Eicks band er for tiden en kvintett. Musikerne varierer etter tilgjengelighet, siden alle er svært aktive og tilhører det absolutte toppsjiktet av det norske musikkmiljøet. Musikken er komponert av Eick selv, og er en videreføring av den distinkte skandinaviske jazztradisjonen, men med islett av den amerikanske melankolske og lyriske trompetmesteren Kenny Wheeler.

Mathias Eick , trompet, Andreas Ulvo, piano, Torstein Lofthus og Gard Nilssen, trommer,  Audun Erlien, bass.

Kolben kulturhus kl 20:00  Bill.: 260,- Medlem/student/ØB-Extra/A-kort: 195,-

 

Torsdag 28. November «En aften med Eubie Blake» 

Kveldens konsert byr på steppdans, sang og virtuost piano!
Her får vi oppleve låter laget og inspirert av den kjente komponisten og pianisten Eubie Blake og den genuine «tap-dance» som oppsto i New York på 1800 tallet. «Vi tillater oss å leke med arven fra stepp og ragtime/jazzpiano, der konkurransen mellom utøverne bidro til utvikling og utveksling av nye musikalske og danseriske uttrykk!»

Vibeke Hellemann, vokal/steppdanser, Ståle Ytterli, vokal, Morten Gunnar Larsen, piano

Kolben kulturhus kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill: 260.- Medlem/stud: 210,-

 

Torsdag 19. desember  SWINGIN´ CHRISTMAS  –  THE SINATRA SONGBOOK med HILDE LOUISE ASBJØRNSEN

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon sammen med The Sinatra Songbook. Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella FItzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. Det blir kjente låter fra amerikansk underholdningsmusikk på melodiøst og tradisjonelt vis.

Julejazzens gjestesolist er Hilde Louise Asbjørnsen som både er entertainer og jazzsangerinne med føttene godt plantet ved siden av Nat King Cole og Oscar Peterson. Det kan løfte den tradisjonelle julejazzen til nye høyder!
Ingar Kristiansen, vokal, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Håvard Fossum, tenorsax, Eckhard Baur, trompet og Torstein Ellingsen, trommer

Kolben kulturhus kl 20:00  Bill.:  280,-  Medlem/student: 230,-