Konserter høsten 2012

Konsertene støttes av Rosenholm Campus, Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Østnorsk jazzsenter.

Torsdag 27. september – Hilde Louise Asbjørnsen Quartet

Jazz-chanteuse Hilde Louise Asbjørnsen er nærmest en superkvinne anno 2012. Alt hun vil får hun til så det monner.

Hilde Louise gikk seirende ut av NRKs storsatsing ”Maestro”, og parallelt var hun aktuell i den kvinnelige hovedrollen i Mel Brooks-musikalen ”The Producers” – en rolle hun fikk Komiprisen for. Hilde Louise hviler aldri, og til høsten er hun aktuell med nytt album. Hennes siste utgivelse ”Divin’ At the Oceansound” har mottatt strålende anmeldelser. Dette er hennes første rene jazzplate, og alle låtene er signert Asbjørnsen, innspilt live med føttene godt plantet ved siden av Nat King Cole og Oscar Peterson.  

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – tangenter, Jens Fossum – kontrabass og Svein Erik Ånestad Martinsen –  gitar

Kolben kulturhus kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill: kr 280.- Medlem/Student/A-kort/ØBkort: 210,-

 

Torsdag 25. oktober Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio skiller seg ut i den norske jazzfloraen med sine korte og formfullendte låter og en ”less is more” tilnærming i arrangementer og fremføring. Musikken er lyrisk, vakker og melodisk og kan trygt plasseres i en skandinavisk jazztradisjon med innslag av folkemusikk og melankoli. Etter et år med klubbkonserter og festivalspilling er trioen tett og samspilt og gir publikum en konsertopplevelse man sent vil glemme.

Espen Eriksen, piano/komposisjon, Lars Tormod Jenset, bass, Andreas Bye, trommer

Kolben kulturhus kl 20:00  Bill: kr 230.- Medlem/Student: 180.-

 

Torsdag 29. november Majken & Bodil

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald er én av de største inspirasjonskildene. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Bodil Niska er en meget anerkjent utøver på tenorsaksofon med sin myke melodiøse instrumentaljazz og har gitt ut mange plater. Hun har blitt en veteran på de fleste jazzfestivaler i landet og er fast gjest på Oslo Jazzfestival.

Damene har et fjellstøtt og spennende komp i Frode Kjekstad, gitar, Ove A. Billington, piano, Stig Hvalryg, kontrabass, Thorstein Ellingsen, trommer

Kolben kulturhus kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill: kr 260. Medlem/Student: 210,-

 

Torsdag 20. desember – SWINGIN´ CHRISTMAS  –  THE SINATRA SONGBOOK og gjesteartist Julie Dahle Aagård

Foto Hans Fredrik Asbjørnsen

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon og inviterer tilbake The Sinatra Songbook til årets julekonsert. Det blir kjente låter fra amerikansk underholdningsmusikk på melodiøst og tradisjonelt vis. Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som Sammy Davis jr., Billy Holiday, Sarah Vaughan, og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. Opplev klassikere som Sleigh Ride, The Christmas Song, Santa Claus is Coming to Town!

Som gjestesolist har de invitert Julie Dahle Aagård. Hun låter som en afro-amerikansk soulsangerinne og ser ut som en billedskjønn Edith Piaf! Hennes karakteristiske hese stemme sitter som støpt, enten det er snakk om subtile ballader, eller mer rytmiske låter. I norsk jazzmiljø er hun som en veteran å regne med utallige opptredener med våre fremste musikere, utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og flere store roller i norsk teater.

 

Ingar Kristiansen ,vokal, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Håvard Fossum, tenorsax, Eckhard Baur, trompet og Roger Johansen, trommer

 Kolben kulturhus  kl 20:00  Bill.:  280,-  Medlem/student: 230,-