Konserter våren 2011

Prøysen goes jazz

Torsdag 27. januar kl 20.00 i Kolben kulturhus
Dørene åpner kl 19:00. Ung scene kl 19:30

Fire Fyrer me’n Alf har spesialarrangerte jazzversjoner av flotte Prøysen-viser. Vi får servert Prøysens tekster med blant annet de velkjente komposisjonene til Finn Ludt og Johan Øian med et tydelig jazzpreg. Hva med Blåklokkevikua som glir over i Coltranes Giant Steps? Eller Vise for gærne jinter som jazzvals? De fleste visene blir fremført vokalt, men noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt.
Torbjørn Sunde vokal/trombone, Frode Kjekstad gitarer, Sigurd Hole bass, Espen Rud trommer/perk

Bill. kr 260,- Medlem/student kr 210,-
www.kolben.no / automat i Kolbens foaje /biblioteket i Kolben / salg i døra 1 time før konserten.


Elise – Jazz på norsk

Torsdag 17. februar kl 20.00 i Kolben kulturhus
Dørene åpner kl 19:00. Ung scene kl 19:30

Ingebrigt Håker Flaten, bass
Håkon Kornstad, saksofon
Det låter som om Ingebrigt og Håkon alltid har spilt duo sammen. Musikken på CDen Elise er vakkert arvegods etter Ingebrigts farmor Elise på Oppdal. Dette er jazz med norsk aksent formidlet av to av Norges største jazzeksportører. Med fortreffelig samspill, respekt for tradisjonen og barnlig nysgjerrighet har de skapt et dynamisk og nåtidig album – en slags Jazz på norska anno 2010. Et samarbeide med Rikskonsertene.

Bill. kr 200,- Medlem/student/A-kort kr 150,-
www.kolben.no / automat i Kolbens foaje /biblioteket i Kolben / salg i døra 1 time før konserten

Barnas Jazz Oase

Lørdag 12. mars kl 14:00 i sal 2 i Kolben kulturhus
Dørene åpner kl 13:30

Her blir du kjent med jazz og annen kul improvisert musikk. Store og små band fra Improbasen i Kråkstad og inviterte gjester fra lokalmiljøet spiller jazz på forskjellige måter og på ulike instrumenter. Du får høre barn som improviserer og hvis du får lyst kan du prøve litt selv.

Konserten passer best for barn mellom 5 og 11 år, men det er masse å glede seg over for hele familien. Konserten er et samarbeide med Oppegård kulturskole.

Bill.: Familiepris: kr 100,-
www.kolben.no / automat i Kolbens foaje /biblioteket i Kolben / salg i døra 1/2 time før konserten

Silje Nergaard Trio

Onsdag 16. mars kl 20 i Kolben kulturhus
Dørene åpner kl 19:00. Ung scene kl 19:30.

Silje Nergaard er en av Norges fineste og mest spennende vokalister. Hennes teft for gode melodier og sterke tekster har truffet på tvers av generasjoner, og gitt henne internasjonal suksess.  I løpet av en tyve år lang karriere har hun nådd et stort publikum med sine sanger i skjæringspunktet mellom jazz og pop.Nå er hun ute med sin nyeste plate If I Could Wrap Up A Kiss som har fått gode kritikker. Med seg på konserten har hun de to gitaristene Håvard Bendiksen og Hallgrim Bratberg.

Bill.: kr 280,-   Medlem/student: kr 230,-
www.kolben.no / automat i Kolbens foaje /biblioteket i Kolben / salg i døra 1 time før konserten


Round Midnight – Helge Lien solo
21 pianister, 21 konserter, 21 steder

Lørdag 30. april kl 23:00 i Sofiemyr kirke
Dørene åpner kl 22:30

Helge Lien er invitert til å holde midnattskonsert i Sofiemyr kirke. Dette er en del av et prosjekt hvor Rikskonsertene ønsker å sette søkelyset på alle de flotte jazzpianistene vi har i Norge. Round Midnight vil være en time i jazzens og ettertankens tegn. Pianistene har fått frie tøyler til å velge repertoaret selv. Felles for alle konsertene er at de skal avsluttes med en tolkning av Thelonius Monks legendariske ”Round Midnight”. Alle konsertene holdes lørdag 30. april, round midnight.

Bill.: kr 200,-  Medlem/student: kr 150,-.  Kun billettsalg ved inngangen. Se alle konsertstedene her.