PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2020

Ellen Andrea Wang – Closeness

Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Ellen valgt ut som Artist in Residence på Moldejazz neste år! 

Wang grunnla av bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess med bandet GURLS og trioen Ellen Andrea Wang. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

Wang har igjennom sitt musikalske virke vist særpreg og selvtillit til å gå egne veier. Med jazzestetikken som utgangspunkt har hun skapt et personlig uttrykk i et sjangeroverskridende landskap av jazz og pop. Som låtskriver har hun markert seg med sine fengende komposisjoner, som spenner fra lyriske ballader til groovy powerlåter.

I dette nye prosjektet tar Wang utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014) som var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter, sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse.

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrommeslagere.

Konserten er bestilt og produsert av Nasjonal jazzscene.

Ellen Andrea Wang – sang, bass, Rob Luft – gitar, Jon Fält – trommer.
Gitarist vil Rob Luft fly inn fra grønn sone. Det er noe mer usikkerhet rundt trommeslager Jon Fält fra Sverige, men Ellen og Rob kan uansett gjøre konserten som duo.

Torsdag 3. september kl 20.00 (Ung scene kl. 1930) Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)


Mats Eilertsen Trio

Mats Eilertsen er en av landets mest ettertraktede musikere, og publikum i Kullebunden Jazz har vært så heldige å hørt ham før i andre settinger. Nå er han endelig tilbake med sin egen trio.

Høstens første konsert på det egentlige Kullebunden Jazz-programmet er med stemningsfulle Mats Eilertsen Trio.

Mats Eilertsen er en av landets mest ettertraktede musikere som har spilt med blant annet Skydive, Håkon Kornstad, Tord Gustavsen og Nils Økland. Men han har også sin egen finstemte trio, som han har spilt inn tre plater med. Den siste platen «And then Comes The Night» kom ut i 2019, og trioen har reist på turne i Europa, USA og Canada til god omtale.

I trioen leder Mats Eilertsen an med dype og lyriske basstoner, og med seg har han de dyktige musikerne Harmen Fraanje og Thomas Strønen. Sammen øser de fra et reservoar av melodirike og nervedirrende låter, og de har fortsatt til gode å levere et likegyldig øyeblikk.

Mats Eilertsen – bass, Thomas Strønen – trommer, Harmen Fraanje – piano

Torsdag 24. september kl 20.00 Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)


Atomic

Atomic er noe av det ypperste innen europeisk samtidsjazz og er et av de få jazzbanda som presterer å havne på rockeres favorittlister. De leverer alltid varene fra scenen. De spiller røft og finslipt samtidig, og etterlater publikum mørbanket, men sultne på mer.

Bandet har siden starten i 2000 formidlet en unik energi og stil som få andre skandinaviske artister kunne matche, noe både deres stadig voksende tilhengerskare og musikkjournalister har vært enige om. Atomic startet som et slags opprør mot det de anså som en standardisert, pen og pyntelig skandinavisk stil, og endte etter hvert opp med å definere sin egen. Denne stilen har av kritikere blitt beskrevet som amerikansk frijazz med europeiske karakteristikker. Selv beskriver de soundet sitt som «én del akademisk forelesning, og én del fuktig tur ute på byen”.

Denne dualiteten bringer de videre inn i musikken, og i stedet for å se på den amerikanske og den europeiske jazztradisjonen som to sett med regler de skal holde seg innenfor, benytter de dem heller som springbrett for inspirasjon til å peile ut en egen retning.

Bandet har turnert flittig siden starten og vært innom det fleste klubber på kontinentet, i USA og i Japan, noe som har gjort dem til et velsmurt og eksplosivt maskineri man ikke bør gå glipp av live.

Fredrik Ljungkvist – treblås, Magnus Broo – trompet, Håvard Wiik – piano, Ingebrikt Håker Flaten– bass, Hans Hulbœkmo – trommer

Torsdag 22. oktober kl 20.00 Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)


Jo Skaansar – Fange av mi tid

Nesten ti år etter utgivelsen av det kritikerroste debutalbumet «Den blåaste natt», er Jo Skaansar endelig klar med nytt band og sin oppfølgerplate. «Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, og et fruktbart låtskrivingssamarbeid med forfatter Edvard Hoem.

Med på låtene er også vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten.

Sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen skaper Ine musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner. Musikken ligger i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vis, og vi får også høre lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker som er håndplukket og bearbeidet av Jo Skaansar selv.

Som bassist har Jo Skaansar han en ekspressiv, lyrisk og moderne spillestil. Han har medvirket på omlag 40 plateinnspillinger og har spilt med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Steve Dobrogosz, Jon Christensen, Beady Belle, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene og Trondheim Jazzorkester.

Jo Skaansar – bass, Ine Hoem – vokal, Helge Lien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer

Torsdag 19. november kl 20.00 Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)


Swingin`Christmas-Hilde Louise Orchestra

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller
og kabaretartist med flere store musikalroller bak seg. Men aller nærmest hjertet ligger musikken,
noe som har resultert i hele 11 album.

Våren 2019 slapp hun sitt siste album; Red Lips, Knuckles and Bones, som fikk strålende mottakelse; blant annet trillet Dagbladet en 5’er på terningen. Hilde Louise er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe og Billie Holiday, og sammen med sitt fyrverkeri av et band leverer hun konserter det virkelig gnistrer av.
«Hilde Louise gjev av hele seg, og har ein mimikk og ei sceneframferd som angar showbiz lang veg. […] Ho har ei stemme du ikkje vil gå i frå.«
Avisa Hordaland om Jolajazz
I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet ‘Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har Hilde Louise og hennes eminente band gjort flere swingende julekonserter rundt omkring i landet, og blitt en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo

Onsdag 9. desember kl 20.00 Kolben Sal 1. Billetter 400.-/350.- (medlem/student)