PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2018

Knut Riisnæs Kvartett

Samspilt band med en klar feller musikalsk retning, og CD utgitt i november 2016 til meget god omtale. Til tross for en viss aldersmessig spredning er musikerne helt på hjemmebane i den felles musikalske retningen, som kan karakteriseres som 1960 – 70 tallets «klassiske» jazz. Kvartetten spiller materiale av bandmedlemmene, originallåter av kjente jazzmusikere og enkelte standards fra «The Great American Song book». Kvartetten hadde sine første konserter på tampen av 2012, og består av følgende musikere:  KNUT RIISNÆS – SAXOFON. Har gjennom 40 år vært i fremste rekke blant norske jazzsaxofonister og blir med rette kalt en bauta i norsk jazz. Han har utgitt 5 egne innspillinger, mottatt 2 Spellemannspriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Er også innehaver av Buddystatuetten, som er den høyeste utmerkelse i norsk jazz.   ANDERS AARUM – PIANO. Utdannet ved Sibelius Academy i Helsingfors, Musikkhøgskolen i Gøteborg og Agder Musikkonservatorium. Har utgitt 3 plater i eget navn og samarbeidet med en lang rekke artister. Blant dem Arne Domnérus, Louis Stewart, Bertine Zetlitz og Silje Neergaard. Har også undervist på Musikkhøgskolen og på jazzlinja i Trondheim.   JENS FOSSUM – BASS Har siden 1999 jobbet med en lang rekke artister som for eksempel: Vidar Busk, KORK, Sigurd Køhn og Hilde Louise Asbjørnsen. TOM OLSTAD – TROMMER. Veteran innen norsk jazz med fartstid som musiker og bandleder siden 70-tallet. Han har også medvirket på en lang rekke plateinnspillinger, derav 2 med eget band. Har samarbeidet med de fleste norske toneangivende jazzartister, blant dem 20 års samarbeid med Karin Krog og Laila Dalseth. Har ellers samarbeidet med utenlandske legender som bl. a. Art Farmer, James Moody og Kenny Drew.

Torsdag, 27. september kl. 20.00 (Ung Scene kl. 19.30) Billetter : 250,- medlem / student 200,-

In the Country & Frida Ånnevik

Skogenes sang – Til minne om Hans Børli

Trioen In The Country er et av de mest veletablerte og populære jazzband i den mangfoldige norske bandfloraen. Med sin vakre, lyriske og ofte suggererende musikk har de skaffa seg et stort publikum. De har et samarbeid med vokalisten, komponisten og tekstforfatteren Frida Ånnevik. Også hun markerer seg tydelig i det musikalske landskapet med sin musikk – der hun henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangre, som viser, pop, folkemusikk og jazz. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. en Spellemannspris for sine tekster. Samarbeidet med In The Country har resultert i plata ‘Skogenes sang’ der de presenterer tekster av lyrikeren Hans Børli. Børli er en av de fineste lyrikerne i norsk etterkrigslitteratur. Han levde sitt liv i skogstraktene øst i Hedmark, og han brukte naturen rundt seg som språklige rammer om allmenne, menneskelige temaer. Hans språk var sterkt prega av en rik dialekt og var ofte usedvanlig vart, skjørt og poetisk. Det fins faktisk en musikalsk forbindelse mellom In The Country og Børli. Ikke bare skreiv han tekster prega av stor musikalitet, men han skreiv direkte om musikk også, som f.eks. i de kjente dikta ‘Louis Armstrong’ og ‘Makeba synger’.

‘Skogenes sang’ ble nominert til Spellemannsprisen i åpen klasse, og den som ønsker å høre denne praktfulle musikken i levende live fra en scene, kan bare møte opp – framført av Frida Ånnevik (vokal), Morten Qvenild (tangenter), Roger Arntzen (bass) og Pål Hausken (trommer).

Konserten arrangeres i samarbeid med Oppegård Bibliotek.

Torsdag, 25. oktober Kl. 20.00 (Ung Scene kl. 19.30 ) Billetter: 250,- medlem/ student 200;-

 

Nils Petter Molvær Group

Nils Petter Molvær er en av våre mest populære og respekterte jazzmusikere. Han har en helt distinkt stemme både som trompetist, musiker og komponist. Høsten 2016 gav han ut «Buoyancy», et fantastisk album som vant Spellemannsprisen for beste jazzplate samme år. Bandet hans består av noen av de dyktigste og mest kreative musikerne i landet. Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn. Strengevirtuos Geir Sundstøl har vært en viktig skikkelse innenfor norsk musikkliv i flere tiår, og har ornamentert utgivelsene og konsertene til en meget lang rekke artister. Sundstøl har også gikk ut soloalbumet “Furulund” og oppfølgeren «Langen Ro» (2016). Jo Berger Myhre er en norsk bassist som har bachelor i utøvende jazz/improvisert musikk fra NMH. Han har jobbet med blant andre Ingrid Olava, Solveig Slettahjell og Hilde Marie Kjersem. Erland Dahlen har spilt på over 160 plater siden midten av 1990-tallet, og har turnert med en imponerende liste over topp-ranking artister i mer enn 30 land, inkludert Madrugada, Xploding Plastix, Årabrot, Kaada, Serena Maneesh, Anja Garbarek, Arve Henriksen, Hanne Hukkelberg og Ane Brun, sammen med mange andre. De siste årene har Erland har vært fast medlem av Nils Petter Molvær Group.

Nils Petter Molvær, trompet – Geir Sundstøl, gitar, banjo – Jo Berger Myhre, bass – Erland Dahlen, slagverk, perc – Johnny Skalleberg, lyddesign – Tord Knudsen, lysdesign

Mandag, 12. november Kl. 20:00 Sal 1 Billetter Voksen 350 A-kort 260 Medlem/Student 300

 

Kristoffer Kompen : A Tribute To Jack Teagarden

Jack Teagarden er kanskje den mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene. Han var også en glimrende vokalist, bandleder og komponist. Hans karriere strakk seg fra midten av 1920-tallet og helt frem til han døde i 1964. Dette resulterte i en mengdekonserter, plateutgivelser og lengre samarbeid med musikere som Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.

Kristoffer Kompen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har studert Teagardens spillestil og tonespråk i detalj. Her møtes et stjernelag av musikere på tvers av generasjoner i felles interesse om å skape en hyllest til Jack Teagarden.

Kristoffer Kompen (trombone) – Børre Frydenlund (gitar/vokal) – David Skinner (piano) – Svein Aarbostad (bass) – Hermund Nygård (trommer)

Torsdag, 22. november kl. 20.00 (Ung Scene kl. 19.30) Billetter : 250,- medlem / student 200,-

 

Hilde Louise Orchestra

Hilde Louise Asbjørnsen er klar for å swinge julen inn med sitt eget orkester og en rekke herlige julelåter. Hilde Louise er en av våre mest allsidige artister; jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller, cabaret artist og tekst forfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Edith Piaf og Billie Holiday.

I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet ‘Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har Hilde Louise og hennes eminente band gjort flere swingende julekonserter på utvalgte scener rundt omkring i landet, og rukket å bli en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

Til sammen har hun gitt ut hele 10 kritikerroste album, mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Sammen med sitt eminente band leverer hun konserter det virkelig gnistrer av. I 2015, 2016 og 2017 ble Hilde Louises selvskrevne suksess «soloforestilling The Lulu Show: Livet er en dans på renter» satt opp på flere teaterscener i Oslo, samt i Grimstad og Stavanger. Forestillingen fikk en 6-er på terningen av Mona Levin i Aftenposten og gav Hilde Louise Komiprisen som Årets kvinnelige scenekomiker.

Onsdag, 12. desember Kl. 20:00 Sal 1 Billetter: Voksen 350 Medlem/Student 300