PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ HØST 2017

Karin Krog – En legende fyller 80!

Karin Krog er uten tvil en av landets viktigste jazzmusikere og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964. Hun har med stor utforskertrang og åpent sinn eksperimentert med vokalteknikker og elektronikk, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Et gjenhør med smakebiter fra hennes karriere!

Karin Krog – vokal, Erlend Slettevold– piano, Tom Olstad – trommer, Terje Gewelt – bass, John Surman – saksofon

ONSDAG 13. september kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30)Bill: kr 300,- Medlem/student: kr 250,-

 

SHOESHINE BOYS

Shoeshine Boys er et ungt jazzband fra Oslo som spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz, swingjazz og rhythm and blues. De har markert seg som et nytt og ungt innslag i tradjazzmiljøet i Oslo med sitt høye energinivå og spilleglede. Det er klart for en kveld med swingende jazzmusikk av beste sort.

Lasse Lømo Ellingsen – trompet, Erlend Barratt-Due Solum –klarinett, Andreas Rotevatn – trombone, Sondre Dyb Berg – piano, Anders Isachsen – banjo/gitar, Hans Erik Wagner – bass/vokal, Knut Rand, trommer

Torsdag 12. oktober kl 20:00(Ung Scene fra kl 19:30) Bill.: 250,- Medlem/student: 200,-

 

UNG JAZZ – Akershus ungdomsjazzorkester

Akershus ungdomsjazzorkester(AUJO) består av ti glade musikere mellom 16 og 19 år som spiller saksofoner, messing, piano, gitar, bass og trommer. De har spilt sammen i snart tre år. AUJO spiller groovy og melodiøs musikk av forskjellige norske pop- og jazzband, samt musikk med afrikanske beats komponert av deres musikalske leder Shannon Mowday. Innimellom kliner de også til med en og annen Brecker Brothers-snutt.

Lørdag 11. november kl 16:00 Fri adgang

 

Anne-Marie Giørtz Trio

Ab und Zu og Trio de Janeiro er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Og mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne Marie Giørtz. I 2008 startet hun sin trio sammen med Eivind Aarset og Peter Baden. I 2016 kom utgivelsen Capital Punishment for Cars og konsertrepertoaret består hovedsakelig av materiale fra denne siste CD ́en. Gitarist Eivind Aarset har spilt med Giørtz helt siden tida i Ab und Zu og har gjennom samarbeidene med Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft vært en pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen. Peter Baden, trommer og perkusjon, er en svært allsidig musiker. Han har arbeidet med bl.a Mari Boine og Marylin Mazur og er kjent fra en lang rekke sceniske produksjoner.

Torsdag 30. November kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30) Bill: kr 250, Medlem/student kr 200

 

SWINGIN´ CHRISTMAS – THE SINATRA SONGBOOK med Heidi Gjermundsen Broch

Kullebunden jazz inviterer til et nytt smakfullt avsnitt av Swingin’ Christmas. The Sinatra Songbook, med Ingar Kristiansen i front, står støtt i en tradisjon sterkt inspirert av Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra.

Årets gjestesolist er den velrennomerte Heidi Gjermundsen Broch. Heidi er en av våre største teaterstjerner. I tillegg til å være hovedrollegrossist på landets største scener, er hun kjent for sin allsidighet som sanger, bl a på flere plateutgivelser og som deltaker i Stjernekamp på NRK.

 

Heidi har sin utdannelse fra LIPA i Liverpool og Statens Teaterhøyskole. Siden endt utdannelse har hun jobbet fast det Det Norske Teatret. Her har hun gjort roller som Ronja Røverdatter, Piaf, Polly i Tolvskillingsoperaen, Evita og Diana i Next to normal, blant mange andre. For rollen som Diana mottok hun i 2010 Kritikerprisen og Heddaprisen. I 2008 spilte hun An-Magritt på Det Norske Teatret. For denne rollen ble hun også Heddanominert. Hun har også spilt Eliza Doolitle ved Oslo Nye teater og Donna i Mamma Mia på Folketeateret i Oslo.

 

Ved siden av arbeidet ved teatret har hun vært med på en rekke produksjoner i Radioteatret og gitt ut to album; Tidevann og Blåøyd jævel. Hun har også konsertert rundt om i landet, med mange forskjellige ensembler og orkestre.

Vår kveld i Kolben vil by på gjenhør og nytolkninger av kjente og mindre kjente skatter fra den amerikanske julesangboka.

Ingar Kristiansen – vokal, Per Husby – piano, Stig Hvalryg – bass, Håvard Fossum – tenorsax, Eckhard Baur – trompet, Torstein Ellingsen – trommer, Gjestesolist: Heidi Gjermundsen Broch 

Torsdag 14. Desember kl 20:00 Bill: kr 350 Medlem/Student kr 300

Konsertene er støttet av Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Rosenholm Campus. Ung Scene arrangeres i samarbeid med Oppegård kulturskole.