PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ VÅR 2016

 

 

 

KIRSTI HUKE – OLA KVERNBERG – ERIK NYLANDER

Foto: Ole Ekker


Gjennom samarbeid med en lang rekke profilerte band og artister er sangeren Kirsti Huke en helt sentral skikkelse i norsk jazzliv. Sammen med komponisten og fiolinisten Ola Kvernberg og trommeslager Erik Nylander tolker hun noen av sine favoritter fra populærmusikken. Trioen løfter fram kjente og ikke fullt så kjente låter fra artister som Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Nina Simone. Låtene plukkes varsomt fra hverandre, som skjøre relikvier. Gjennom kreativ bruk av instrumentene og særegne arrangementer, fokuserer trioen på å formidle det de oppfatter som selve essensen i originalmusikken. 

Kirsti Huke – vokal, Ola Kvernberg – fiolin, Erik Nylander – trommer

TORSDAG 28. januar kl 20:00 Bill: kr 250,- Medlem/student: kr 200,-

 

GREEN PEPPERS – A Tribute To Herb Alpert & Tijuana Brass

Ved siden av The Beatles, Elvis og Frank Sinatra var trompetisten Herb Alpert en av 1960-tallets største stjerner med hits som «A Taste Of Honey», «Spanish Flea», «Tijuana Taxi» og «The Lonely Bull». Under ledelse av Torstein Ellingsen spiller det nye bandet GREEN PEPPERS jazz, samba og easy listening med egne arrangementer og helt uten gravalvor. Og selvfølgelig er kjennings-melodien fra NRK Fjernsynskjøkkenet på repertoaret.

Torstein Ellingsen (trompet), Ola Lømo Ellingsen (trompet), Kristofer Kompen (trombone), Eyvind Ellingsen (gitar, vokal), Einar Thorbjørnsen (piano), Øivind Madsen (el. bass), Erik Jøkling (trommer)

TORSDAG 18. februar kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30)Bill.: 250,- Medlem/student: 200,-

 

HÅKON KORNSTAD TENOR BATTLE – JAZZ & OPERA

Når Håkon Kornstad holder hoff, er man som publikummer tilstede med alle sanser, omringet av en musikalitet som treffer alle nerver, en kvalitet som sitter igjen som et minne for livet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med; som operasanger har han den samme evnen til å gjøre hans friske eksperimentering kjent og varig. Kornstad skøyter på tynn is med den største selvfølgelighet. Bandet kan best beskrives som et slags oppdatert salongorkester, inspirert av 78 plate-æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader avløses av improviserte strekk i kjent Kornstad-stil. Det er ikke ofte denne klisjeen kan brukes i fullt alvor; dette er musikk du aldri har hørt maken til og vi kan garantere din beruselse!

Håkon Kornstad – tenor saksofon, operatenor, loopmaskin, Per Zanussi – bass, sag, Sigbjørn Apeland – harmonium, Lars Henrik Johansen – cembalo, Øyvind Skarbø – trommer

Torsdag 31. mars kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill.: 290,- Medlem/student: 240,-

 

FLY TIL MÅNEN, FLY! Sanger fra jazzens gullalder med «Fly til månen – koret» og Nymark Collective

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie. Østnorsk jazzsenter har børstet støv av et knippe av disse gode, gamle jazzslagerne. Til sammen har ti sanger fra popens barndom fått nye, norske tekster og nye musikalske arrangementer. I april tar jazzkvartetten Nymark Collective, med trompetist Kåre Nymark i spissen, med seg disse ny-gamle sangene på turné til barne- og ungdomskor på Østlandet. Med prosjektet ”Fly til månen, fly!” får en ny generasjon sangere et første møte med jazzen som stilart – enstemt, flerstemt, med rytmiske utfordringer og harmonisk spenn – i samspill med et sprell levende jazzband.

«Fly til månen koret» er et prosjektkor med sangere fra Oppegård og elever fra Oppegård kulturskole. I løpet av vinteren har de gjennomført øvelser på planetene Jupiter og Mars, og nå er koret klar til å synge «Fly til månen» så det runger i Kolben kulturhus. Vi inviterer til en uforglemmelig kveld med melodier og fengende linjer med pop- og jazzkvaliteter, som lett «setter seg i øret» hos både liten og stor. Nye musikalske arrangementer ved Beate Lech. Norske oversettelser/gjendiktinger ved Jørund Fluge Samuelsen

Kåre Nymark jr – trompet, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Kenneth Ekornes – trommer. Innstudering kor: Sunniva Lien Olsen og Anna Britt Bjørlykhaug

Torsdag 28. april kl 20:00 Bill: kr 150 Barn (over 12 år) og medlem/student kr: 50