PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ Høst 2015

SHOESHINE BOYS

Shoeshine Boys er et ungt jazzband fra Oslo som spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz, swingjazz og rhythm and blues. De har allerede markert seg i tradjazzmiljøet med sitt høye energinivå og spilleglede. I 2008 hadde bandet sin debutkonsert på New Orleans Workshop Jazzclub og har siden markert seg som et nytt og ungt innslag i Oslos tradjazzmiljø.

Lasse Lømo Ellingsen – trompet, Erlend Barratt-Due Solum –klarinett, Andreas Rotevatn – trombone , Sondre Dyb Berg – piano, Anders Isachsen – banjo/gitar, Hans Erik Wagner – bass/vokal, Knut Rand – trommer

TORSDAG 24. september kl 20:00 Bill: kr 250,- Medlem/student: kr 200,-

 

LISA DILLAN SYNGER ELVIS

Man skal ha store doser mot for å gi seg i kast med dette stoffet, men når man forpakter musikken så elegant, er det bare å gi seg hen! Elvis traff jazzvokalist Lisa Dillan med storm i 1977, en kjærlighet hun nå gir tilbake i form av vakre og kraftfulle tolkninger av låter fra Elvis sangkatalog. Også gitarist Asbjørn Lerheim er sentral i prosjektet, og sammen har de laget sparsommelige, men delikate arrangement som har blåst kritikere og anmeldere av banen!

I 2012 gav duoen ut sin første plate, innspilt i Nashville sammen med 7 av Elvis sine nærmeste musikere.
Duoen feirer nå sin nye plate «Change of Habit», sammen med Elvis sin egen bassist gjennom 7 år, Norbert Putnam. Denne kvelden får vi ”Fever” som en eterisk ballade med vinglass til komp og andre overraskende stemninger fra sterke musikalske signaturer.

Lisa Dillan – vokal, glass, appelsin med mer, Asbjørn Lerheim – gitarer, Norbert Putnam – bass, Tord Gustavsen – piano

TORSDAG 22. oktober kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30)Bill.: 290,- Medlem/student: 240,-

 

TIRIL OG BILLIE en musikalsk kjærlighetserklæring til Billie Holiday

I 2015 er det hundre år siden Billie Holiday ble født. Holiday ble en av verdens mest innflytelsesrike vokalister. Tiril Heide-Steen, vokalist og skuespiller, markerer jubileet med en musikalsk kjærlighetserklæring til Billie Holidays musikk i form av en nyskrevet konsert-forestilling. Perler fra Billie Holidays repertoar vil bli presentert i nye norske oversettelser.Hele 75 år, skiller de to. Forskjellene er store, men lidenskapen for jazz den samme. Datteren til Harald Heide-Steen har vokst opp i et hjem der musikken stod sentralt, og jazzen i særstilling.Med seg har hun noen av landets ypperste jazzmusikere under ledelse av pianist og kapellmester Anders Aarum.

Tiril Heide-Steen, vokal/skuespiller, Anders Aarum – piano, Marius Reksjø – bass, Andreas Bye –trommer

Torsdag 26. november kl 20:30 (Ung Scene fra kl 20:00) Bill.: 290,- Medlem/student: 240,-

 

SWINGING CHRISTMAS Margareta Bengtson og Ski Storband

Kullebunden Jazz gjør en vri på årets julejazz ved å koble et av østlandsområdets ledende storband med en kjent vokalist fra The Real Group. Et Ski Storband i siget presenterer kjente juletoner i storbandformat, kombinert med et lite utvalg tradisjonelle og kjente melodier fra storbandenes storhetstid..

Margareta Bengtson har en lang karriere som vokalist og harpist, og etter 20 år i The Real Group startet hun i 2007 sin solokarriere for å dyrke sin interesse for jazz gjennom samarbeid med storband, kor og en rekke kjente jazzmusikere. Hun har utviklet et allsidig repertoar og vi kan glede oss til å høre et utvalg av julens klassikere!

Torsdag 17. desember kl 20:00 Bill: kr 350,- Medlem/student kr: 300,-