PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ Våren 2015

NORDISK STORBANDTREFF

Spennende dager i den nordiske jazzens tegn med store ensembler og solister med band fra Sverige, Finland, Danmark og Norge. Solistene byr på svensk vokalnostalgi, finsk trompet- eleganse, dansk dynamitt, norsk bukkehornmystikk, ung improvisasjonsglede, moden tematolking, sprudlende, vakkert og særpreget.

Bohuslän Big Band, Göteborg, UMO Jazz Orchestra, Helsinki, KLUBB Bigband, København og våre egne Ski Storband, Akershus Ungdomsjazzorkester og Follo Seniororkester Storband

Konsertene arrangeres i samarbeid med Foreningen Norden avd. Ski og Oppegård. Les mer på Kolbens programsider.

Fredag 6 februar kl 1700 og kl 2015

Lørdag 7. februar kl 1500 og kl 1830

 

HOT CLUB DE NORVEGE 

HOT CLUB DE NORVEGE er kjent for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. Repertoaret spenner fra utadvendt swing, via inderlige ballader og en og annen sang. Stilistisk faller de mellom alle stoler og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess. De har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet og regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt, har de kommet frem til sitt eget uttrykk og et unikt sound. De turnerer over hele verden og har samarbeidet med alle de store innen genren fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius.

Jon Larsen, gitar Finn Hauge, munnspill og fiolin Per Frydenlund, gitar og Svein Aarbostad, bass

TORSDAG 26. februar kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30) Bill.: 260,- Medlem/student: 210,-

 

EN HYLLEST TIL MONICA ZETTERLUND En kabaret om jazz- og revyartistens liv og musikk 

“En blond negress från Värmlands huldraskogar”, skriver Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga». Den blonde jenta med den svarte stemmen som fant veien fra Hagfors til Paris og New York er Sveriges eksempel på den amerikanske drømmen. Hennes innspilling «Waltz for Debby» med Bill Evans Trio fra 1964 blir i dag betraktet som en av jazzhistoriens klassikere. Hun har spilt med Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones, men har også gjort seg bemerket med egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med b.la Hasse & Tage.

I 2005 omkom jazzstjernen, skuespilleren og revyartisten 68 år gammel. Sverige hadde mistet sin mest folkekjære artist. Gjennom mange år hadde Ida Holten Worsøe fått et nært kjennskap til Zetterlunds liv og karriere. Det første hun tenkte på når hun hørte om dødsfallet var å lage en hyllest til henne, en forestilling som ville gi publikum i Norge en mulighet til å få se og høre kjente og ukjente sanger og historier fra hennes liv og karriere.

Len deg tilbake, lytt til vakker musikk og få innblikk i et usedvanlig liv.

Ida Holten Worsøe, vokal
 Simon Revholt, piano
 Jan Olav Renvåg, bass

Torsdag 19. mars kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill.: 260,- Medlem/student: 210,-

 

UNGJAZZ med HØYLYTT 

Høylytt er en jazzkvartett bestående av fire elever i 2. klasse ved Ski Videregående Skole, Musikklinja. Kvartetten spiller swing, modaljazz, og dykker også ned i skeive taktarter. I det siste har musikerne skrevet flere egne låter. For ikke så lenge siden spilte Høylytt på Lillesalen konsertserie på Chateu Neuf og hele konserten ble sendt på Radio Nova.

I kvartetten spiller Jenny Frøysa, sax, Karl Erik Huseby, kontrabass, Trym Karlsen, trommer og Philip Edwards Granly, piano.

Lørdag 11. april kl 16:00 Fri adgang