PROGRAM KULLEBUNDEN JAZZ Høsten 2014

 

GURO VON GERMETEN Hun beskrives som en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv, Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet”. Hun spiller egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk.

Guro Von Germeten – trekkspill, vokal, Erlend Magnus Barratt-Due Solum – klarinett, Sebastian Haugen-Marcussen – kontrabass, Even Helte Hermansen – gitar, Christian Svensson – trommer/perkusjon, Line Grenheim – fele

Torsdag 25. September kl 20:00(Ung Scene fra kl 19:30 ) Bill.: 260,- Stud/medlem: 210,-

COME SHINE Endelig har vi gleden av å presentere Come Shine i vårt lokale kulturhus. Vi møter bandet som viser hvor spennende og levende jazzstandarder kan være. Mange påstår at Come Shine er et band i verdensklasse! Vi møter Erlend Skomsvolls halsbrekkende arrangementer, Live Maria Roggens lekne og kraftfulle vokal, Sondre Meisfjords syngende bass og Håkon Mjåset Johansen energiske trommespill i unikt samspill. Som Dagbladets Terje Mosnes formidlet fra Oslo Jazzfestivals åpningskonsert 2011: ”Come Shine…brukte nøyaktig 17 sekunder på å bekrefte at magien fra storhetstida fortsatt er der og viste i soli, samspill, improvisasjonsglede og sjansespill hva jazz kan være når fortøyningene løsnes.”

TORSDAG 30. Oktober kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30)Bill.: 290,- Medlem/student/A-kort/ØB Xtra: 220,-

FUNKY BUTT & Tricia Boutté Denne kvelden blir det musikk fra Funky Butts 5 CD-er, men med hovedvekt på den siste utgivelsen SHAFT. Denne plata er spilt inn i legendariske Piety Street Recordings i New Orleans ogføyer seg fint inn i rekken av Funky Butts særegne nordiske New Orleans-inspirerte sound full av liv, gnist og humør. Finn fram sandaler og grill. Her lukter det kreolsk fest lang vei! Med seg på scenen har Funky Butt selveste Tricia Boutté. Ta med deg dine 28 beste venner og bli med på festen!

Tricia Boutté – vokal, Håvard Fossum – saksofon, Kåre Nymark – trompet, Anders Aarum – piano, David Gald – tuba, Knut Lothe – trommer og Even Kruse Skatrud – trombone

Torsdag 27. Nov kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30) Bill.: 260.- Medlem/student: 210-

 

SWINGIN´ CHRISTMAS – THE SINATRA SONGBOOK med MIA GUNDERSEN

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon sammen med The Sinatra Songbook. Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella FItzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. Det blir kjente låter fra amerikansk underholdningsmusikk på melodiøst og tradisjonelt vis.

Julejazzens gjestesolist er Mia Gundersensom er en av Norges mest allsidige artister og som har gjort et betydelig antall roller både på scenen og på TV-skjermen. Men det mange ikke veter at hun har stor glede av å synge standardjazz, så det er bare å glede seg.


Ingar Kristiansen, vokal, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Håvard Fossum, tenorsax, Eckhard Baur, trompet og Torstein Ellingsen, trommer

 

Torsdag 18. desember kl 19:00 Bill.: 300,- Medlem/student: 250,-