Program Kullebunden Jazz våren 2014

Konsertene støttes av Rosenholm Campus, Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Østnorsk jazzsenter

SOLVEIG SLETTAHJELL & MORTEN QVENILD

Her møtes to av norsk musikklivs mest markante profiler. Vokalisten Solveig Slettahjell har skaffet seg et stort og hengivent publikum med sine inderlige og personlige tolkninger av egne og andres tekster. Med seg har hun som oftest hatt sitt Slow Motion Orchestra, og en svært viktig musiker i dette bandet er tangenttrollmannen Morten Qvenild. I 2011 valgte de to ut sine favorittlåter og gav ut plata Antologie, og det er dette repertoaret de nå vil presentere. Vi får høre høyst personlige og inderlig vakre versjoner av låter hentet fra de forskjelligste steder i den musikalske geografien – fra ABBA til Leonard Cohen.

Foto av Radka Toneff i Kolben

Umiddelbart etter konserten foretas en avduking av en fotomontasje av Radka Toneff i foajèen. Avdukingen utføres av ordfører Ildri  Eidem Løvaas. Publikum ønskes velkommen til å overvære avdukingen

Torsdag 23. Januar kl 20:00 (Ung Scene fra kl 19:30 )  Bill.: 280,- Stud/medlem: 230.-

 

OLA KVERNBERG TRIO

Ola Kvernberg returnerer til Kullebunden Jazz for å feire sin siste plate Northern Tapes. Her løftes Kvernbergs folkemusikkinspirasjon ytterligere fram i lyset, og den suggererende bluegrasstonen tydeliggjøres gjennom et helhetlig reportoar. Med den  karakteristiske og nærværende klassiske romantikken i Ola Kvernbergs harmoniske palett, svøpes det hele inn i et intimt, men likevel tidvis stort lydbilde. Ola Kvernberg har en trollbindende effekt i instrumentet og sammen med bassist Steinar Raknes og trommeslager Erik Nylander skaper de et intenst og variert triospill, høyt aktet og respektert både i og utenfor Norge. Musikken er både energisk og filmatisk, og gjenspeiler Kvernbergs personlighet både som jazzutøver og komponist.

Ola Kvernberg – fiolin, Steinar Raknes – bass og Erik Nylander – trommer

Torsdag 27. Februar kl 20:00 (Ung scene fra kl 19:30) Bill.: 260,- Medlem/student/A-kort: 195,-

 

FOLLO SENIOR ORKESTER STORBAND med vokalist TINE SKOLMEN                                                                                           

FSO Storband startet i 2012 og har full, klassisk storbandbesetning: 4-5 trompeter, 4 tromboner, 5 saksofoner og komp med piano, gitar, bass og trommer. De  fleste av medlemmene er musikere med lang storbanderfaring, mange på profesjonelt nivå. Bandet presenterer musikk i klassisk storbandtradisjon som Glenn Miller, Count Basie og Duke Ellington. Storbandet ledes av Follo Seniororkesters faste dirigent Kjell-Olav Martinsen.

Tine Skolmen er mest kjent fra radio i NRKs musikkredaksjon. Ikke like mange kjenner Tine som vokalist. Med musikkutdanning fra London har hun stått på scenen i flere operaer og musikaler og i tillegg fått vise sitt humortalent i både revyer og TV-programmer. Hun har også sin egen jazzkvartett og trio. Kolbens publikum kan med andre ord trygt skru forventningene i taket.

Lørdag 15. mars kl 16:00   Bill.: 150.- Medlem/student: 100.-

 

UNGJAZZ med Henriette Eilertsen Kvartett                                                                                            

Henriette har skrevet all musikken selv til denne konserten som hun har gitt navnet Tripitaka. Henriette er fra Skotbu i Ski og er i dag student ved Norges musikkhøgskole. Hun spiller selv fløyte og har invitert med seg Bjørn-Even Verbeke på piano, Håkon Bjørgo på kontrabass og Tore Ljøkelsøy på trommer som alle er medstudenter. Musikken er en lek mellom melodier, klanger, rytmer og improvisasjon, og er i like stor grad basert på kollektiv samklang som solistisk briljering. Musikken er inspirert av musikere som Keith Jarrett, Christian Wallumrød og Ornette Coleman. Og ikke minst inspirert av prosessen ved å utforske kvartettbesetningens muligheter.

Lørdag 5. April kl 16:00  Gratis adgang