Neste konsert

Atomic

Atomic er noe av det ypperste innen europeisk samtidsjazz og er et av de få jazzbanda som presterer å havne på rockeres favorittlister. De leverer alltid varene fra scenen. De spiller røft og finslipt samtidig, og etterlater publikum mørbanket, men sultne på mer.

Bandet har siden starten i 2000 formidlet en unik energi og stil som få andre skandinaviske artister kunne matche, noe både deres stadig voksende tilhengerskare og musikkjournalister har vært enige om. Atomic startet som et slags opprør mot det de anså som en standardisert, pen og pyntelig skandinavisk stil, og endte etter hvert opp med å definere sin egen. Denne stilen har av kritikere blitt beskrevet som amerikansk frijazz med europeiske karakteristikker. Selv beskriver de soundet sitt som «én del akademisk forelesning, og én del fuktig tur ute på byen”.

Denne dualiteten bringer de videre inn i musikken, og i stedet for å se på den amerikanske og den europeiske jazztradisjonen som to sett med regler de skal holde seg innenfor, benytter de dem heller som springbrett for inspirasjon til å peile ut en egen retning.

Bandet har turnert flittig siden starten og vært innom det fleste klubber på kontinentet, i USA og i Japan, noe som har gjort dem til et velsmurt og eksplosivt maskineri man ikke bør gå glipp av live.

Fredrik Ljungkvist – treblås, Magnus Broo – trompet, Håvard Wiik – piano, Ingebrikt Håker Flaten– bass, Hans Hulbœkmo – trommer

Torsdag 22. oktober kl 20.00 Kolben Sal 2. Billetter 250.-/200.- (medlem/student)

Dette innlegget ble publisert i jazzinfo. Bokmerk permalenken.